Επίκαιρη ερώτηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο απηύθυνε στους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών, Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση των υπουργών του ΝΑΤΟ «ενισχύει τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και διαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟϊκή ομπρέλα».

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ «η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλίων που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικής σχεδιασμούς, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες».

Ο κ. Παφίλης καταγγέλλει ότι «οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας είναι έωλοι αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ υποθάλπει τις διεκδικήσεις της».

Αυτό, προσθέτει,« υπογραμμίζεται και από τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το τουρκικό κράτος μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κίναρο, με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να συντονίζει την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη ζώνη που περικλείει το FIR Αθηνών».

Έτσι, ρωτά τους υπουργούς πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις συνέπειες που προκαλεί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση των θέσεων για συγκυριαρχία - συνδιαχείριση του Αιγαίου.