Στις ελληνικές διεκδικήσεις των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία αναφέρεται η Die Welt, παρουσιάζοντας ωστόσο μια διαφορετική εκδοχή. Στο πλαίσιο των προκλήσεων του γερμανικού Τύπου, το δημοσίευμα επικαλείται έκθεση του Ράιχ για να πει ότι η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με μια έκθεση της Τράπεζας του Ράιχ η Αθήνα αιτιολογεί απαιτήσεις δισεκατομμυρίων απέναντι στη Γερμανία. Ωστόσο, αποδεικνύεται το αντίθετο».

Μεταξύ άλλων, η Die Welt σημειώνει ότι καθαρά βάσει υπολογισμών- ενδέχεται να μην έχει η Γερμανία χρέη προς την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό μάλιστα να ισχύει το αντίθετο: Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα -ανάλογα με το αν συνυπολογίσει κανείς τον τόκο και τον ανατοκισμό- να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν ένα έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα στα πολλά δισεκατομμύρια που έχει λάβει (σ.σ.: η Ελλάδα) στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης»

Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, τα παραπάνω συμπεράσματα «είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς μελέτης γερμανικών εγγράφων, κυρίως μιας έκθεσης της Τράπεζας του Ράιχ που διατηρείται στο αρχείο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, από τον ιστορικό από το Μανχάιμ, Χάιντς Α. Ρίχτερ».

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ειδικός στη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας επιστήμονας δηλώνει έκπληκτος για τις, κατά τη γνώμη του, εκ βάθρων λανθασμένες απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία σε αυτό το ζήτημα.