current views are: 6

16 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση15:53

Παππάς: Σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα από τις τηλεοπτικές άδειες

Τη θέση ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το θέμα Νίκος Παππάς.

Δημοσίευση 15:53’

Τη θέση ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το θέμα Νίκος Παππάς.

Τη θέση ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το θέμα Νίκος Παππάς, μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που σύμφωνα με παράγοντες του ΥΠΟΙΚ επικεντρώθηκε σε ζητήματα του ΟΠΑΠ.

Στο μεταξύ μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης  –  αντιπολίτευσης, και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών με τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν αντικρουόμενα στοιχεία για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σήμερα  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα των πρεσβειών, σχετικά με το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών που ισχύει στην ΕΕ.

Ο ίδιος είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες επίκαιρη ερώτηση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Επικρατείας είχε προδιαθέσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στις 25.5.2015, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα προωθούμενο σχέδιο της Κυβέρνησης για συγκεκριμένο σχήμα».

Τις τελευταίες ημέρες οι δύο πλευρές έχουν επιδοθέι σε ένα πόλεμο δηλώσεων. Από τη μία ο υπουργός που προανήγγειλε εντός των επόμενων ημερών την προκήρυξη για τον διαγωνισμό και έκανε λόγο για  «αποκατάσταση της ομαλότητας» και «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

Η ΝΔ επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «αντί ο κ. Παππάς να απολογείται στον ελληνικό λαό για τα συνεχόμενα ψεύδη του, κάνει την μια γκάφα μετά την άλλη».

Επίσης με χθεσινή της ανακοίνωση κατηγόρησε τον Ν. Παππά ότι «ο “Υπουργός – καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του», και  πως η ‘‘ένοχη σιωπή του δεν περνά απαρατήρητη από τους πολίτες”.

«Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Από το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ ​προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα», ανταπάντησε ο Ν. Παππάς.

Στο μεταξύ σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ενημέρωσε σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ότι «η διαδικασία έχει δρομολογηθεί, ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης» ενώ προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τάξη και στο διαδικτυακό τοπίο.


σχετικα αρθρα