Ερώτηση Κεφαλογιάννη για το περιστατικό με το πρωθυπουργικό Embraer

Ερώτηση Κεφαλογιάννη για το περιστατικό με το πρωθυπουργικό Embraer

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το περιστατικό που συνέβη κατά το ταξίδι του στο Ιράν κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει, ότι «η πρόσφατη δημόσια παραδοχή της κυβέρνησης σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε αρμοδίως για τη μετάβασή σας στο Ιράν, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από όσα εκλήθη να απαντήσει» και προσθέτει:

Μετά την τουρκική άρνηση την οποία επιμελώς αποσιωπήσατε, καταρτίστηκε νέο σχέδιο πτήσης στο οποίο δεν περιλαμβανόταν πλέον ο ανεφοδιασμός στη Ρόδο εμφανιζόμενος να αποδέχεστε ότι κακώς περιελήφθη στον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστηρίζει, ότι οι πράξεις αυτές, «συμβάλλουν στην δημιουργία εντυπώσεων ακόμη και για τη δυνατότητα του Έλληνα πρωθυπουργού να ανεφοδιάζει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ελληνικό έδαφος» και «αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά έναν διπλωματικό ερασιτεχνισμό ακόμη και στην κατάρτιση ενός απλού σχεδίου πτήσης».

Καταλήγοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον πρωθυπουργό:

  • Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο πτήσης και ποιος το εισηγήθηκε;
  • Όποιος εισηγήθηκε το τελικό σχέδιο πτήσης γιατί δεν περιέλαβε και τον ανεφοδιασμό στην Ρόδο;
  • Σε ποιες διπλωματικές ενέργειες προβήκατε και πότε, προκειμένου οι απαιτήσεις αυτές να μην επαναληφθούν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο