Συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή «βλέπει» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «αν ο Μητσοτάκης δηλώσει στους Ευρωπαίους ότι δεν δίνει ψήφο στην κυβέρνηση Τσίπρα και πως θα τον αφήσει να πέσει για να έρθει ο ίδιος, τότε ο Κώστας Καραμανλής θα "σηκωθεί" με 40 βουλευτές και θα κάνει αυτός κυβέρνηση με τον Τσίπρα». Στη κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κάνει μια «θυσία» για την χώρα. Όπως εξήγησε, το κόμμα του δεν επιδιώκει να «ρίξει» την κυβέρνηση, ωστόσο, όπως τόνισε πρέπει να γίνει μια «θυσία» από τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψή του ότι το ασφαλιστικό δεν θα φτάσει στη Βουλή καθώς και ότι σε ορισμένες ψηφοφορίες θα υπάρξουν εντάσεις.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα κλείσει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Όπως είπε, πρέπει να ψηφιστούν πρώτα σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, προεξάρχοντος του ασφαλιστικού, ενώ σημείωσε ότι δεν «βλέπει» να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση.

«Δεν έπρεπε πριν φέρει το σχέδιο ο Κατρούγκαλος να ζητήσει τη γνώμη μας; Συναίνεση είναι αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης. Επανέφερε επίσης την πρότασή του για ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ.

«Όσοι έχουν εισόδημα “έτσι κι αλλιώς” (ενοίκια, μερίσματα εταιρειών κλπ), να μην λαμβάνουν σύνταξη», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι «το κράτος έχει καθήκον να κοιτάξει τον αδύναμο, όχι η γιαγιά με τη σύνταξή της».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «αντί να απορροφήσει η Αριστερά το ΠΑΣΟΚ, απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ την Αριστερά».