Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την τοποθέτηση του νέου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχου Σταμάτη Ράπτη.

Σε δήλωσή τους, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου κάνουν λόγο για επιλογή με «κομματικά κριτήρια».

«Τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό. Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;» σημειώνουν οι δύο βουλευτές.

Απαντώντας ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, τονίζει πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και να τους αποδίδει κομματικές ταυτότητες. Το θράσος και η αναίδεια περισσεύουν».

«Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ελήφθη με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των στελεχών του Σώματος, την ενθάρρυνση της ευγενούς υπηρεσιακής άμιλλας και ταυτόχρονα, τη διασφάλιση της συνέχειας και της ανάδειξης νέων επιτελικών στελεχών. Το Σώμα έχει στέρεες και συνεκτικές δομές, τις οποίες, οι αλλαγές αυτές, θα ενισχύσουν περισσότερο» συνεχίζει ο κ. Δρίτσας και καταλήγει:

Ευτυχώς για το ΛΣ, τα στελέχη του, άνδρες και γυναίκες, δεν είναι λωτοφάγοι. Έχουν πολύ σκληρά βιώματα κομματικών εκκαθαρίσεων, στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν και μπορούν πια να συγκρίνουν.