Κάλεσμα για τη συγκρότηση «μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που θα καταφέρει να ενώσει της προοδευτικές δυνάμεις του Έθνους», απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου της Αλίκης Χατζή, «Λεωνίδας Κύρκος - η τελευταία μάχη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «σήμερα είμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις που συνδέονται με το μέλλον της κεντροαριστεράς και του τόπου. Και έχουμε εμείς την ευθύνη και την υποχρέωση να το κάνουμε πράξη. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το δήθεν νέο, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεθώριασε μέσα στο λαϊκισμό, την ανικανότητα και τα ψέματα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η κεντροαριστερά δεν μπορεί άλλο να ομφαλοσκοπεί εγκλωβισμένη ανάμεσα σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα» και συνέχισε:

Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί δικαιολογία για τη δεξιά παλινόρθωση. Η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη από μία προοδευτική δύναμη, που θα απαντήσει αποτελεσματικά στις αιτίες της κρίσης και θα καταστρώσει ένα σχέδιο εξόδου από αυτή.

Επιπλέον ανέφερε ότι η χώρα δεν αντέχει να δει το δίπολο της δεξιά που δεν αλλάζει και της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η προοδευτική συμμαχία πρέπει να αφορά ένα κίνημα, «εκείνων που άφησαν τον καναπέ και τη βολή τους και βγήκαν στους δρόμους».