Συνάντηση με τα στελέχη της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έχει σήμερα το πρωί από τις 11 ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να τα ενημερώσει για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής από τον κ. Καμμένο βρίσκονται, το μεταναστευτικό ζήτημα, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και η συμμετοχή - εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ δεν είναι ο τελευταίος μοχλός πίεσης, για να κάνει η Τουρκία τη δουλειά της», ενώ υπογράμμισε ότι είναι κορυφαία συμφωνία η εμπλοκή του για την αντιμέτωπιση του προσφυγικού στα παράλια της Τουρκίας. 

«Τα πλοία του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο, αλλά δεν επιχεριούν. Περιμένουν το επιχειρησιακό σχέδιο από τις Βρυξέλλες», είπε και πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ θα έχει υψηλή επίβλεψη, ώστε να μην φεύγουν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι «κανένα νησί δεν εξαιρείται από την επιχείρηση του ΝΑΤΟ».

Εμφανίστηκε, δε, ικανοποιημένος από τη συνεργασία των αρχών της Χίου με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την κατασκευή του hot spot στο νησί, ενώ το ίδιο συνέβη και στην επίσκεψή του στο relocation camp στο Σχιστό.