Επαφές με αξιωματούχους και στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων, καθώς και με τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φεκλ, θα έχει σήμερα και αύριο στο Παρίσι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Ο υφυπουργός φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα νωρίς το μεσημέρι και σύμφωνα με το πρόγραμμά του, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με Γάλλους επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. 

Θα ακολουθήσουν επαφές με στελέχη του Μεντέφ, που είναι η κατ' εξοχή συνδικαλιστική οργάνωση της γαλλικής εργοδοσίας.

Ο κ. Μάρδας θα συναντήσει την ηγεσία του διεθνούς και ευρωπαϊκού τμήματος του Μεντέφ, τον πρόεδρο Μπερνάρ Σπιτς και τον αντιπρόεδρο Λοϊκ Αρμάν που είναι και πρόεδρος της Ορεάλ-Γαλλίας.

Η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει εκ νέου στο Μεντέφ, όπου το πρωί ο κ. Μάρδας θα συναντήσει τον Γενικό Επιθεωρητή Επενδύσεων του οργανισμού Λουί Σβέϊτζερ, πολύ γνωστό Γάλλο επιχειρηματία, πρώην πρόεδρο της Ρενώ.

Ο κ. Σβέϊτζερ προεδρεύει επίσης στον οργανισμό «Γαλλία-Πρωτοβουλία», δίκτυο 230 οργανώσεων, που συνοδεύουν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραχωρώντας δάνεια «χωρίς εγγυήσεις» που στη Γαλλία ονομάζουν «prêts d'honneur» (δάνεια τιμής).

Στις 4 το απόγευμα της αυριανής μέρας, ο Έλληνας υφυπουργός θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φεκλ, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μάρδας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή το πρωί.