Επαφές Μάρδα για τουρισμό και επιχειρήσεις στο Παρίσι

Επαφές Μάρδα για τουρισμό και επιχειρήσεις στο Παρίσι
Επαφές με αξιωματούχους και στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων, καθώς και με τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φεκλ, θα έχει σήμερα και αύριο στο Παρίσι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Ο υφυπουργός φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα νωρίς το μεσημέρι και σύμφωνα με το πρόγραμμά του, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με Γάλλους επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. 

Θα ακολουθήσουν επαφές με στελέχη του Μεντέφ, που είναι η κατ' εξοχή συνδικαλιστική οργάνωση της γαλλικής εργοδοσίας.

Ο κ. Μάρδας θα συναντήσει την ηγεσία του διεθνούς και ευρωπαϊκού τμήματος του Μεντέφ, τον πρόεδρο Μπερνάρ Σπιτς και τον αντιπρόεδρο Λοϊκ Αρμάν που είναι και πρόεδρος της Ορεάλ-Γαλλίας.

Η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει εκ νέου στο Μεντέφ, όπου το πρωί ο κ. Μάρδας θα συναντήσει τον Γενικό Επιθεωρητή Επενδύσεων του οργανισμού Λουί Σβέϊτζερ, πολύ γνωστό Γάλλο επιχειρηματία, πρώην πρόεδρο της Ρενώ.

Ο κ. Σβέϊτζερ προεδρεύει επίσης στον οργανισμό «Γαλλία-Πρωτοβουλία», δίκτυο 230 οργανώσεων, που συνοδεύουν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραχωρώντας δάνεια «χωρίς εγγυήσεις» που στη Γαλλία ονομάζουν «prêts d'honneur» (δάνεια τιμής).

Στις 4 το απόγευμα της αυριανής μέρας, ο Έλληνας υφυπουργός θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φεκλ, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μάρδας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή το πρωί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο