Σε κλίμα έντασης που οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά από παρέμβαση του φρουράρχου της Βουλής διεξήχθη η ενημέρωση απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Όλα ξεκίνησαν όταν βουλευτές της ΧΑ αποκάλεσαν "προδότη" τον υπουργό, κατήγγειλαν τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο περί αναφορών σε Φιλιππινέζους, ενώ προχώρησαν και στα γνωστά απαξιωτικά λόγια και για τους μετανάστες. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση και να ζητηθεί από τους βουλευτές να αποχωρήσουν. Όταν οι τελευταίοι δεν το έπραξαν η επιτροπή με ομόφωνη απόφασή της κάλεσε τον Φρούραρχο ο οποίος επέδωσε το επίμαχο άρθρο του Κανονισμού στους βουλευτές της ΧΑ προκειμένου οι τελευταίοι να φύγουν απο την αίθουσα.

Σε δήλωσή του στις κάμερες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κατηγόρησε τοους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο για εθνική προδοσία.

Μπακογιάννη: Από τις πιο μαύρες σελίδες του κοινοβουλευτισμού

Ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες του κοινοβουλευτισμού χαρακτήρισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη τα όσα συνέβησαν στο Κοινοβούλιο. 

Σε δήλωση της στην κάμερα η κυρία Μπακογιάννη είπε:

'Ηταν από τις πιο μαύρες σελίδες κοινοβουλευτισμού, Με απαράδεκτο και φασίζοντα τρόπο επιτέθησαν στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων με ρατστικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο. Η αντίδραση του συνόλου των βουλευτών ηταν άμεση, εκλήθησαν να φύγουν αλλα αρνήθηκαν, ενώ  κατέγραφαν μια απόρρητη σύσκεψη με κινητά. Απίστευτη κατάσταση και οι 300 πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι χρέος μας να μη δεχτούμε περαιτέρω έκπτωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.