Την άποψη ότι η τοποθέτηση βραχιολιού στους πρόσφυγες έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους, χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στα ''Παραποπολιτικά''.

"Δεν υπάρχει καμία ρατσιστική διάθεση" υπογράμμισε και το  χαρακτήρισε προσωρινό αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα:

Για να μπορούμε να ξέρουμε πόσοι είναι μέσα τους φοράμε τα βραχιολάκια. Είναι άδικο και δείχνει ρατσιστικό και άσχημο το ξέρω αλλά τα hot spot είναι ας πούμε μια μηχανή παραγωγής που έχει στάδια. Επειδή δεν έχουν όλοι χαρτιά, κάποιοι μπορεί να τα αλλάξουν μεταξύ τους. Μέχρι να γίνει αυτός ο διαχωρισμός το βραχιολάκι αυτό διευκολύνει την διαδικασία. 

Ερωτηθείς, δε, αν το βραχιολάκι ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και πως δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις για το θέμα.

Τέλος, για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων δήλωσε ότι αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη λόγω της διπλωματικής κινητικότητας από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.