Καταστάσεις που δεν κοσμούν το πολιτικό σύστημα και υποβαθμίζουν έτι περεταίρω τον θεσμό του Κοινοβουλίου, εκτυλίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

Αφορμή και πάλι αποτέλεσε η –σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια- προσχεδιασμένη στάση της ΧΑ που με τσαμπουκά και αγριάδα επιχείρησε να τινάξει στον αέρα την ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις εξελίξεις στο προσφυγικό. 

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΧΑ, άρχισαν να φωνάζουν στην κεκλεισμένων τω θυρών ενημέρωση, αποκαλώντας τόσο τον υπουργό όσο και τους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, προδότες και «Φιλιππινέζες» των προσφύγων. Πάντως η ένταση ήταν τέτοια που από έμπειρους κοινοβουλευτικούς χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανής, γεγονός που ανάγκασε το προεδρείο να ζητήσει από τους βουλευτές της ΧΑ να αποχωρήσουν από την αίθουσα. 

Ωστόσο πάνω στον πανικό και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος αρχικά κάλεσε τους ένστολους να αποχωρήσουν μαζί από την αίθουσα, κάτι που όμως αποφεύχθη μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Και αυτό γιατί καμία κοινοβουλευτική ομάδα δεν ήθελε να δει τους επικεφαλής των ΕΔ να αποχωρούν από τη συνεδρίαση ελέω Χρυσής Αυγής.

Τελικά μετά από ομόφωνη απόφαση των κομμάτων εκλήθη ο φρούραρχος προκειμένου να εφαρμόσει το άρθρο 81 του Κανονισμού (!) και να οδηγήσει τους Χρυσαυγίτες έξω από την αίθουσα. Εκείνη τη στιγμή όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές τραβούσαν βίντεο από τα κινητά τους, ενώ ο κ. Παππάς εμφανίζεται να καπνίζει και να βγάζει φωτογραφίες. 

Για το περιστατικό έκανε δηλώσεις η κ. Μπακογιάννη που έκανε λόγο για μια από τις πιο μαύρες σελίδες του κοινοβουλευτισμού και για εκφράσεις χαμαιτυπείου, σημειώνοντας πως «είναι χρέος των βουλευτών να μη δεχτούμε περεταίρω έκπτωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές-μέλη της επιτροπής έκαναν κοινή γραπτή δήλωση με την οποία προχωρούν στην απερίφραστη καταδίκη των όσων συνέβησαν.