Κομισιόν: Διαπιστώσαμε επί τόπου ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα hot spots

Κομισιόν: Διαπιστώσαμε επί τόπου ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα hot spots

Για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην κατασκευή και λειτουργία των hot spots στα ελληνικά νησιά  μίλησε σήμερα εκ μέρους της Κομισιόν ο εκπρόσωπός της Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, μια ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό,  ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι στελέχη της Επιτροπής, μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα Μάρτιν Βερβέι, επισκέφθηκαν, συνοδεία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα hotspots στα νησιά και διαπίστωσαν ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος».

Για το θέμα των hotspots, τα οποία σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό αφού μένει εκείνο της Κω να ανοίξει, αλλά και γενικότερα για την προσφυγική κρίση  θα συζητήσει σήμερα εξάλλου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στις 19:30 σήμερα.

Η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να επισημάνει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αποστείλει επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες συστάσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης.

Την ικανοποίηση της Κομισιόν για τις εργασίες στα hot spots εξέφρασε χθες και η εκπρόσωπος του κοινοτικού οργάνου Μίνα Αντρέεβα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο