Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο με μια μερίδα αγροτών, ενώ «η υπόλοιπη μερίδα των αγροτών δεν θα αποδεχθεί το διάλογο και δεν ξέρω πού μπορεί να καταλήξει», προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως είπε, «το πιθανότερο για μένα είναι ότι θα μας προλάβει ένας ανασχηματισμός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους διαφυγής. Άρα έχει δύο επιλογές: ανασχηματισμό ή να πάει σε εκλογές ή και τα δύο. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό στα υπουργεία που της έχουν δημιουργήσει πρόβλημα... Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι προηγείται δημοσκοπικά, δεν ζητάει επιμόνως εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι θα βλάψουν την πορεία της χώρας. Αν όμως γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει».

«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα συγχρόνως και συγκρούστηκε με όλες τις κατηγορίες. Η πρόταση Κατρούγκαλου σε σχέση μ’ αυτά που ζητάνε οι δανειστές θεωρείται ήπια, άρα η συμφωνία απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι δυσκολότερη σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, στο αγροτικό και στα εργασιακά», κατέληξε ο βουλευτής.