Δεν υπάρχει σενάριο για ξεχωριστό Ταμείο Επαγγελματιών, δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν μπορώ να φανταστώ από πού βγαίνουν αυτά τα σενάρια για τη δημιουργία ξεχωριστού ταμείου για επιστήμονες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, σε σχέση με το ασφαλιστικό των αγροτών, παρέπεμψε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «έχουμε καλέσει τους αγρότες σε διάλογο και θα ακούσουν τις προτάσεις μας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Τέλος δήλωσε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι παραμετρικές αλλαγές που έχουν ήδη ανακοινωθεί σε σχέση με το ασφαλιστικό (σύνδεση εισοδήματος με εισφορές, μεταβατικό διάστημα εφαρμογής) ενώ απέφυγε να απαντήσει για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να παραμείνει εκτός του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το ΕΤΑΑ.

Πάντως στην κυβέρνηση είναι γεγονός ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι τρία τα Ασφαλιστικά Ταμεία (Μισθωτών, Επαγγελματιών και Αγροτών) τα οποία θα λειτουργούν για μεταβατικό διάστημα κάτω από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Ωστόσο προς το παρόν κρατάνε χαμηλά το θέμα, καθώς πολλά θα κριθούν από την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Αγρότες.