Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού ως προς την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κύματος προσφυγικής ροής που έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες, εξήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έναρξη της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κάνετε καλή δουλειά με την προσφυγική κρίση, συνεχίστε» είπε στον έλληνα Πρωθυπουργό ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο κτήριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, όπου συναντώνται αυτή την ώρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Η θερμή υποδοχή Γιουνκέρ στον Τσίπρα

Ο κ. Γιουνκέρ μαζί με την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, θεωρούνται οι πιο σημαντικοί σύμμαχοι της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειές της στο προσφυγικό, καθώς και οι δύο τάχθηκαν εκ νέου σήμερα κατά του κλεισίματος των συνόρων. Την ίδια ώρα, οι χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης μάχονται υπέρ της της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

«O πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής, δεν θα είναι εγκαλούμενος, αλλά εγκαλών» τόνισε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και έχει αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ζήτησε εκ νέου ευρωπαϊκή λύση.