Υπό παραίτηση τελεί ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό του Έβρου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εξαπάτησε τους αγρότες όπως ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου».

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε με τη συμπληρωματική δήλωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα, ο υφυπουργός δεν έπεισε το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Έβρου Maximum 93,6 είχε πει:

Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, για να λάβει την απάντηση από τον υφυπουργό:

Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος με τον κ. Σγουρίδη να απαντά:

Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα.

Η δήλωση, όπως αναμενόταν προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις στην κυβέρνηση, με τον κ. Σγουρίδη, αργά το απόγευμα να προσπαθεί να την ανασκευάσει. «Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» είχε δηλώσει στην διορθωτική δήλωσή του και συνέχιζε:

Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς.