Αποκαλυπτική δημοσκόπηση δημοσιεύει σήμερα η MRB, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται με 28,2% ως καταλληλότερος ως πρωθυπουργός, την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 25,2%, ενώ στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή πρώτη με 41,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 28,1%. 

Σημαντικά στοιχεία καταδεικνύει η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σήμερα στον Real fm και στην πρόθεση ψήφου, δίνοντας την πρωτιά με 26,9% στη ΝΔ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%. 

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6, η ΧΑ με  6,5% και ακολουθούν : ΠΑΣΟΚ 5,7%, Ένωση Κεντρώων με 4,1%, ΑΝΕΛ με 3%, Ποτάμι με 2,6%, ΛΑΕ με 2,4% και Ανταρσύα 1,9%. 

Την ίδια στιγμή, στην παρούσα φάση, στο ερώτημα ''ποιο κόμμα είναι είναι ικανό να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου'', την πρωτιά παίρνει και πάλι η ΝΔ με 27,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,9%, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό της αποχής με 39,4%.

 

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016,αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

Όπως σημειώθηκε, πρόκειται για έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στον Real Fm, η οποία διεξήχθη σε σπίτια με κάλπες σε συνολικό δείγμα 2000 ατόμων την περίοδο 4 - 11 Φεβρουαρίου. 

Στην ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζονται οι απόψεις του κόσμου σε σχέση με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως το αγροτικό και το προσφυγικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση ''ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που νιώθετε'' η απάντηση του 63,9% των ερωτηθέντων είναι οργή.