Την αντίθεσή του για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εκφράζει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι ''πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, για την οποία πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης''.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα:
 
Απαιτείται δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα ορυκτού πλούτου. Ταυτόχρονα, χρειάζεται καθετοποίηση της παραγωγής του ανοξείδωτου χάλυβα και των υποπροϊόντων του, φυσικά με προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ και βεβαίως όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, τα κατακτημένα δικαιώματα με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και λοιπά.
Όπως προσέθεσε:  «Αυτό το μήνυμα στέλνει το ΚΚΕ εδώ σήμερα από τη Λάρυμνα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι όλο το επόμενο διάστημα. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι των λαϊκών οικογενειών, ενωμένοι σε λαϊκή συμμαχία, για μια ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων, του λαού μας, σε όφελος μόνο των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού».

Ερωτηθείς για τις προσφυγικές ροές, εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή στιγμή που δημιουργείται είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στη φύλαξη των συνόρων» και συμπλήρωσε:

Ανοίγει ο δρόμος για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα νέα σύννεφα πολέμου δημιουργούνται στην περιοχή, κυρίως με τη συσσώρευση και τη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων σε όλο το Αιγαίο, τόσο ΝΑΤΟϊκών όσο και άλλων δυνάμεων και βέβαια ανησυχούμε και με τις χθεσινές εξελίξεις και για την κατάσταση στη Συρία σε σχέση και με την Τουρκία και τη ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση, αλλά και με τις εξελίξεις στη Λιβύη, που απ' ότι φαίνεται επίκειται επέμβαση το επόμενο διάστημα.