Επίθεση στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπολύθηκε από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, στην οποία υπογραμμίζεται ότι ''οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος μας εκπλήσσουν αρνητικά''. 

Σύμφωνα με την δήλωση:

Οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος στη χώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε υπερψηφίσει πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υποκρίνεται ότι μόλις ανακάλυψε.

Η ρύθμιση που φέρνει ο νόμος καταργεί το αδιαφανές καθεστώς παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο, το οποίο και πρέπει να σταματήσει.

Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι τέτοιου τύπου ακρότητες δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί στη βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου.

Σε ανακοίνωσή του ο Θ. Παπαθεοδώρου είχε χαρακτηρίσει τον Νίκο Παππά ''υπουργό Προπαγάνδας του Μαξίμου'',  που θέλει να αποφασίζει ο ίδιος και για τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Όπως ανάφερε, επίσης, η ανακοίνωση:

Αποδεικνύει καθημερινά ο κ. Παππάς ότι ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον «ευτυχισμένο» κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς! Οι εξουσιαστικές φαντασιώσεις του κ. Υπουργού γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας. Φτάνει πια, πρέπει να εμποδίσουμε αυτή την απόπειρα ελέγχου της δημοσιογραφίας.