Πολιτική σκοπιμότητα αποδίδει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του μέχρι χθες επικεφαλής Μανώλη Σφακιανάκη και τη μετακίνησή του σε άλλη υπηρεσία, που ερμηνεύεται ως υποβάθμιση.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ ζητεί την άμεση ανάκληση της εν λόγω  απόφασης και παράλληλα αφήνει αιχμές για «προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Είναι προφανές ότι η καρατόμηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπαγορεύτηκε από την Κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας. Η δε τοποθέτηση του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του.

Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο «εχθρό».

Καλούμε άμεσα τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη νέα Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και να μην παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς.