Στην ανάκληση της απόφασης για την μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τπληροφορίες, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τον επί 20 χρόνια Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται η έκδοση τροποποιητικής ανακοίνωσης προκειμένου ο κ. Σφακιανάκης να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο ίδιος νωρίτερα προσέφυγε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, κατά της απομάκρυνσής του από τη Δίωξη και ζήτησε την ακύρωση της μετακίνησής του, ασκώντας δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Το θέμα της μετακίνησής του πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις με την Αντιπολίτευση να μιλά για σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση αυτή. 

Σε δήλωσή του ο Συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης,κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της, μιλώντας για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αστυνομίας. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως "η δε τοποθέτηση του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του" ενώ το Ποτάμι τονίζει ότι" οι αλλαγές στην ΕΛΑΣ αποτελούν άλλη μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ανέχεται τους άξιους ανθρώπους".

Ωστόσο εάν τελικά ο υποστράτηγος επιστρέψει στα καθήκοντά του θα βρεθεί εκτεθειμένος ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας ο οποίος το πρωί από το βήμα της Βουλής χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον κ. Σφακιανάκη.

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε τον κ. Σφακιανάκη ως δημοσιοσχεσίτη λέγοντας χαρακτηριστικά πως το θέμα της μετακίνησής του «Δεν έχει να κάνει με την ικανότητα που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης».