«Μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε ολοκληρώσει το 80% όσων μας επέβαλαν πέρυσι οι δανειστές μας. Τότε θα μπορέσουμε να πούμε: εντάξει, τα κάναμε, έπρεπε να τα κάνουμε, αλλά τώρα παρακαλώ να μιλήσουμε για μία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους» τονίζει σε συνέντευξή του στο Stern o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης

Όπως επισημαίνειο, «η Ελλάδα είναι ένα ποτήρι, στο οποίο το νερό έχει φτάσει μέχρι το χείλος», τονίζοντας ότι «όσο γρηγορότερα η Ελλάδα αποκτήσει μία καλή οικονομική προοπτική, τόσο ευκολότερα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την προβληματική του προσφυγικού ζητήματος».

Παράλληλα, σημειώνει:

Όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά και ο ελληνικός λαός στα νησιά κάνει κάθε μέρα ότι μπορεί. Η κριτική εις βάρος της Ελλάδας απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Σε σχέση με τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης σημειώνει: 

Μερικοί Έλληνες βλέπουν μία κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των προηγουμένων κυβερνήσεων. Και αυτό μολονότι υποσχεθήκαμε ότι θέλουμε να σκίσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Αλλά ταυτοχρόνως βλέπουν μία κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εναντίον της διαφθοράς και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η οποία θέλει να προστατεύσει όσους έχουν ανάγκη. Και οι πολίτες αυτοί σύντομα θα δουν τους καρπούς της εργασίας μας: θα έχουν και πάλι μια καλή προοπτική. Μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε ολοκληρώσει το 80% όσων μας επέβαλαν πέρυσι οι δανειστές μας. Τότε θα μπορέσουμε να πούμε: εντάξει, τα κάναμε, έπρεπε να τα κάνουμε, αλλά τώρα παρακαλώ να μιλήσουμε για μία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. 

Ο κ. Δραγασάκης καρφώνει και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. 

Υπερασπίζεται δυστυχώς μία άλλη πολιτική: ακόμα περισσότερες περικοπές, ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητα, σαν να έχει μόλις ξεκινήσει η κρίση. Αυτά τα μέτρα θα μας αφαιρούσαν κάθε προοπτική. Οι Έλληνες δε ζητούν να πέσει η κυβέρνηση. Μας εξέλεξαν τον Σεπτέμβριο για να εφαρμόσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική. Όσο το κάνουμε, δε διατρέχουμε κίνδυνο. Για μας δεν αποτελεί θέμα η διεξαγωγή και νέων εκλογών. Αλλά: η συμφωνία είναι το όριό μας. Υπήρξαν στιγμές, στις οποίες αισθανθήκαμε ότι εκβιαζόμαστε από τους δανειστές. Μας έλεγαν: κάντε αυτό που θέλουμε!

Τέλος αναφέρεται και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις: 

Οι αντίπαλοί μας φοβούνταν μία επιτυχία των Podemos στην Ισπανία. Μετά από όλα όσα συνέβησαν, οι Podemos βγήκαν κερδισμένοι στην Ισπανία, ενώ και στην Πορτογαλία κυβερνά η Αριστερά. Αν κυλήσουμε σε ένα νέο καθοδικό οικονομικό σπιράλ, δεν ξέρω τί θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που βοηθά τους νεοναζί είναι το συναίσθημα της αδυναμίας και της έλλειψης προοπτικής.