Τρόπους για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομης μαγνητοσκόπησης συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών της Βουλής, αναζητά ο Νίκος Βούτσης. 

Για το λόγο αυτό και με αφορμή τα όσα έγιναν το πρωί της Τετάρτης κατά την ενημέρωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους βουλευτές για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, ο πρόεδρος του Σώματος, απηύθυνε ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, με το οποίο ζητά να μάθει αν μπορεί να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με αφορμή την δημοσίευση υλικού από την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και υπήρξε ένταση με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφού σχολιάζει ότι οι βουλευτές της Χ.Α. χλεύασαν τις Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνει ότι μαγνητοσκοπούσαν παρανόμως, με τα κινητά τους τηλέφωνα, τη συνεδρίαση και τα τεκταινόμενα εντός αυτής, παρόλο που είχε αποφασιστεί να παραμείνει απόρρητη.

Κατόπιν αυτών ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ζητεί από τον πρόεδρο της Βουλής να διερευνηθούν οι δυνατότητες που ορίζει ο νόμος για την αντιμετώπιση ανάλογων έκνομων πράξεων από το Κοινοβούλιο συλλογικά, και να διερευνηθεί η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη ή παρέμβασης αυτής, ώστε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Η επιστολή έχει τίτλο «Υποκλοπή και παράνομη δημοσίευση της από 17-02-2016 απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων».