Για αήθη επίθεση και λάσπη του Ποταμιού και συγκεκριμένα του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, ο οποίος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Ακραίως» τον κατηγόρησε ότι αντί να απαντήσει σε κοινοβουλευτική ερώτηση έπινε καφέ στη Βουλή, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Απαντώντας ο αναπλ. Υπουργός εξηγεί ότι είχε ενημερώσει από χθες πως δεν θα μπορούσε σήμερα να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση λόγω προγραμματισμένης σύσκεψης και ότι μετέβη τελικά σήμερα μόνο για να πάρει κάποια έγγραφα χρήσιμα για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η απάντηση του Π. Πολάκη έχει ως εξής:

Σε απάντηση της αήθους επίθεσης του Ποταμιού και συγκεκριμένα του κου Μπαργιώτα, εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, αναφέρουμε τα εξής:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή.

Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας.

Είναι σαφές ότι στις όχθες του Ποταμιού, λόγω πτώσης της «στάθμης» του, η λάσπη περισσεύει. Φυσικά, στόχος της λάσπης, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι το νομοσχέδιο για την Υγεία, καθώς και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών, η οποία θα βγάλει το μακρύ χέρι της διαπλοκής μέσα από την τσέπη του Ελληνικού Λαού.

Νωρίτερα ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν απαντάει ο κ. Πολάκης σε ερωτήσεις.

«Συστηματικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε ο κ. Μπαργιώτας και κατήγγειλε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χθες ενώ του τέθηκε επίκαιρη ερώτηση επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και δεν απάντησε ποτέ. Ωστόσο αργότερα εθεάθη σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα να πίνει καφέ στο καφενείο της Βουλής.