current views are: 9

19 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση06:57

Ξέσπασε ο Τόσκας για Σφακιανάκη: «Δεν χωρούν καπρίτσια στην ΕΛ.ΑΣ» (Βίντεο)

Επίθεση στον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας μέσω της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 06:57’

Επίθεση στον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας μέσω της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

Επίθεση στον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας μέσω της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, για τον χειρισμό του στο θέμα της μετάθεσής του. 

Εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Τόσκας όταν ρωτήθηκε για το θέμα, είπε ότι χθες είχε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. «Δεν ήταν η κύρια ενασχόλησή μου το θέμα του κ. Σφακιανάκη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χθες είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό.

Ο υπουργός επανέλαβε την άποψή του ότι ο πρώην Διευθυντής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπερέβη τα όρια σε ότι αφορά στην χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά και τα ΜΜΕ είχαν υπερβεί τα όρια για την προβολή του συγκεκριμένου ατόμου

«Μεγάλη η προσφορά του, αλλά πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να αναδειχθούν» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία η κομματική απόχρωση αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι γίνεται η δουλειά σεμνά και να αναδεικνύεται το σύνολο, και όχι τόσο το άτομο.

Σε ότι αφορά στη νέα θέση που προτάθηκε στον κ. Σφακιανάκη αυτή του Βοηθού Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας με αρμοδιότητα την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι δεν θα την δεχτεί, ο κ. Τόσκας τόνισε πως «δεν με ενδιαφέρει αν δέχθηκε τη νέα θέση. Δεν με απασχολεί τι δέχεται ο καθένας, είναι πολύ καλή θέση» και πρόσθεσε:

«Σε οργανωμένα σύνολα όπως η ΕΛΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις καπρίτσια δεν χωρούν… Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση, ούτε αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα λόγω της παραμονής η και της προσφοράς του αν θέλετε, πρέπει να σέβεται τους κανόνες… Υπάρχουν κι άλλοι με προσφορά που δεν φαίνονται νέα παιδιά με τεράστιες γνώσεις και δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και καλό θα ήταν να τους δοθεί». 

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τόσκας «ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος δεν μπορεί να μένει σε μια θέση σε όλους τους βαθμούς επειδή αυτό ξέρει, είναι θέμα ιεραρχίας» ενώ πρόσθεσε πως πίσω από το ζήτημα που δημιουργήθηκε υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. 


σχετικα αρθρα