Ο Κώστας Καραμανλής θα αναλάβει τα ηνία της οικουμενικής κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δεχθεί να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι η χώρα είναι στους πρόποδες μιας οικουμενικής κυβέρνησης και σημείωσε:

Ο Τσίπρας είναι σώφρων και θα δεχθεί, γιατί πάει έξω και βλέπει τις δυσκολίες. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μην δεχθεί, θεωρώντας ότι είναι καλό να πέσει ο Τσίπρας για να έρθει αυτός. Αν δεν δεχθεί ο Μητσοτάκης, θα σηκωθεί ο Καραμανλής με 40 βουλευτές να το κάνει. Αυτή είναι η εκτίμησή μου.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Προβόπουλος, θα ήταν καλύτερη επιλογή για μια οικουμενική. «Θέλουμε πρωθυπουργό που ήταν πάντα Ευρωπαίος και θα έρθει να κάνει μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε. 

«Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, όχι κυβέρνηση με 153 βουλευτές στην οποία ο πρωθυπουργός είναι όμηρος, αλλά 240 βουλευτών, για να έρθουν και επενδύσεις. Τα μέτρα θα περάσουν έτσι κι αλλιώς, ειδικά με μια εξασθενημένη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με 240 βουλευτές θα έχει πολιτική σταθερότητα, που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί. Μια ισχυρή κυβέρνηση θα μπορεί να αντισταθεί στους δανειστές, ενώ μια ευάλωτη τα υπογράφει όλα για να μείνει. Έτσι έκανε και ο Τσίπρας τον Ιούλιο», τόνισε.

Για τις υποθέσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη και του Μανώλη Σφακιανάκη ο κ. Λεβέντης ανέφερε:

Ο Σγουρίδης είπε την αλήθεια και τον καρατόμησαν. Όποιον λέει την αλήθεια, τον διώχνουν, έκαναν καθαρά κομματικές κρίσεις. Σφάγιασαν τον Σφακιανάκη, επειδή θέλουν να προωθήσουν κομματόσκυλα.

«Οι αγρότες έχουν δίκιο σε όλα, αλλά πρέπει να επιστρέψουν σπίτια τους», είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως «τα επαγγέλματα του αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία είναι υπό διωγμό».

Σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων είπε:

Δεν το λέει, αλλά ο Τσίπρας έξω σίγουρα προτείνει ελάφρυνση του προγράμματος με αντάλλαγμα να γίνουμε "αποθήκη" 2 εκατ. ξένων. Το ΝΑΤΟ κακώς το βάλαμε.