«Δεν μπορεί να υπάρξει στη χώρα μια πλειοψηφία για να περνά τα δύσκολα και μια άλλη που θα περνά τα εύκολα. Το διαμήνυσε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε:

Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης αναγνωρίζεται τόσο γρήγορα από τους πολίτες  ως ικανότερος από τον πρωθυπουργό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει μια καθεστωτική πραγματικότητα στο κράτος και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε θα είμαστε απέναντι» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ και υπογράμμισε: 

Πρόκειται για λογική κομματικής κυριαρχίας του κράτους... Γίνεται μια προσπάθεια άλωσης του κράτους με έφοδο κατά των ανεξάρτητων αρχών που αμφισβητούνται, με τον τρόπο για την αδειοδότηση των καναλιών, τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, τον τρόπο αλλαγής των διοικήσεων στα νοσοκομεία... Είναι διάχυτη η εντύπωση κομματικής εφόδου στο κράτος.

«Η Κυβέρνηση έχει κλείσει τις πόρτες της συνεννόησης για το ασφαλιστικό. Επιμένει να κατασκευάζει μόνο διαχωριστικές γραμμές», σημείωσε και πρόσθεσε:

Στην εκλογολογία δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε. Τη συντηρεί μόνη της η κυβέρνηση αντί να επιδιώκει να κυβερνήσει αποτελεσματικά τον τόπο. 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως οι «εθνικοί στόχοι του κ. Μητσοτάκη στις ήταν να μην αποκλειστεί η Ελλάδα από τη Σένγκεν και να υπάρξει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Για την υπόθεση με τον Μανώλη Σφακιανάκη είπε:

Η υπόθεση Σφακιανάκη είναι χαρακτηριστικό «ξήλωμα δια αναβάθμισης». Πιστεύει κανείς ότι δεν ήταν κομματικοί οι λόγοι; 

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε:

Δεν ήταν όλα τέλεια στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά δεν δίνονται λύσεις με ασκήσεις αυθαιρεσίας.