current views are: 4

19 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση08:42

Ο Τσίπρας καλείται να ξεμπλοκάρει επειγόντως τα μπλόκα

Λογικά, μετά από ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάρει μερικές ανάσες πριν συνεχίσει τον μαραθώνιο που ούτως ή άλλως καλείται να φέρει σε πέρας. 

Δημοσίευση 08:42’

Λογικά, μετά από ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάρει μερικές ανάσες πριν συνεχίσει τον μαραθώνιο που ούτως ή άλλως καλείται να φέρει σε πέρας. 

Λογικά, μετά από ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάρει μερικές ανάσες πριν συνεχίσει τον μαραθώνιο που ούτως ή άλλως καλείται να φέρει σε πέρας. Με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν συμβαίνει αυτό. Επιστρέφοντας καλείται να επωμιστεί και να διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο να… ξεμπλοκάρει τα μπλόκα. 

Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σκληραίνουν τη στάση τους κλείνοντας και τους επαρχιακούς δρόμους οι οποίοι χρησιμοποιούνταν ως εναλλακτική λύση από εκατοντάδες οδηγούς. Τέτοια παραδείγματα είχαμε στον Μπράλο και στην παλιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ. Ταυτοχρόνως επιμένουν να διεκδικούν το σύνολο των αιτημάτων με τα οποία ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις, πράγμα απολύτως φυσιολογικό αφού ακόμα δεν έχουν μπει σε διάλογο με την κυβέρνηση. 

Αυτό το διάλογο θα κληθεί να φέρει σε πέρας ο πρωθυπουργός, σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, θα χρεωθεί πλέον προσωπικά στον ίδιο.  Ωστόσο, αυτός είναι ο πρωθυπουργός, αυτός θα αναλάβει να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά, αν και είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της κυβέρνησης. 

Είθισται οι κυβερνήσεις να διαφυλάττουν το σημαντικό τους πολιτικό κεφάλαιο, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουν πότε θα κληθούν επιτακτικά να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Οπότε, θεωρείται ορθό να το διατηρούν ακέραιο- να μην το σπαταλούν. Μάλλον όμως αυτή η στιγμή, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ήρθε. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το ειδικό βάρος που έχει ο πρωθυπουργός, σε συνδυασμό με τις τροποποιήσεις που ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, θα επιφέρουν αλλαγή στη στάση των αγροτών- τουλάχιστον της πλειονότητας των μπλόκων. Οι κεραίες των συνεργατών του πρωθυπουργού έχουν πιάσει ότι οι σχέσεις των αγροτοσυνδικαλιστών έχουν διαρραγεί και εύκολα κάθε μπλόκο θα τραβήξει το δικό του δρόμο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι οι ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό θα προβλέπουν τρεις διαφορετικές βαθμίδες ασφάλισης, μία από τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν οι αγρότες, αποφασίζοντας παράλληλα και για το ύψος των μελλοντικών τους παροχών και την παραμονή του ΟΓΑ ως αυτόνομου ταμείου. 

 


σχετικα αρθρα