Καμία λύση στα προβλήματα της χώρας δεν θα φέρει η οικουμενική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας που εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλώντας στον Real fm, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να το ομομολογήσει, εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες συνταγματικές διαδικασίες

«Εμείς πιστεύουμε ότι η οικουμενική δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα πιεστικά και μεγάλα προβλήματα και τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην επισήμανση ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει 5 - 10 βουλευτές, τότε οι υπόλοιποι με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να υπερβαίνει τους 200 βουλευτές, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:

Πέραν αυτής της αριθμητικής υποστηρικτικής εγώ νομίζω με παρρησία σας είπα έναν προβληματισμό μας, αλλά είναι και η ουσία της πολιτικής. Αυτή τη στιγμή οι αποστάσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα της χώρας είναι πολύ μεγάλες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη λογική της οικουμενικής θα φτάναμε επειδή κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστήριζαν την κυβέρνησή τους και αυτό θα πυροδοτούσε τις εξελίξεις. «Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα πήγαιναν απέναντι στην ίδια την πολιτική τους και τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους, επειδή τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα έτσι κι αλλιώς, οι ίδιοι βουλευτές θα μπορούσαν να στηρίξουν προσπάθειες που θα έκανε ένας άλλος πρωθυπουργός με το ίδιο πρόσημο, των δύσκολων αποφάσεων;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι δεν είναι λύση η οικουμενική.

Και κατέληξε λέγοντας:

Διότι για να φτάσουμε σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα διορθωθεί με άλλον πρωθυπουργό. Κανένας βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στήριζε έναν άλλον ηγέτη

Τη συζήτηση για οικουμενική δεν πρόκειται να την ξεκινήσουμε εμείς ούτε να συμμετέχουμε εμείς σε μία τέτοια συζήτηση. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι έχει μία άνετη πλειοψηφία με την οποία μπορεί να προχωρήσει.

Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί, να ξεκινήσουν οι συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες που πιστεύω ότι στο βάθος τους θα οδηγήσουν σε εκλογές. Αλλά αυτό, το κλειδί των εξελίξεων της πολιτικής σταθερότητας ή αβεβαιότητας το κρατά ο κ. Τσίπρας​.