Πλούσιες σε επαφές στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης διεθνών επενδυτών ήταν τόσο η Τετάρτη όσο και η Πέμπτη για τον Νίκο Παππά στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Επικρατείας να παρουσιάζει στους επιχειρηματίες και στους αξιωματούχους τις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη θετική πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης ολλανδικών συνταξιοδοτικών ταμείων APG, της βελγικής επενδυτικής εταιρείας COBEPA, της Euroclear Bank, της Canadriam Investors Group, επενδυτικής εταιρείας κορεατικών συμφερόντων, του Ευρωπαϊκού (ΕFAMA) και Βελγικού (BEAMA) Συνδέσμου Διαχειριστών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο τα οποία διαθέτουν σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το δυναμικό επενδυτικό περιβάλλον και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά η θετική πορεία του ελληνικού προγράμματος και η σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Από ελληνικής πλευράς, στις συναντήσεις συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος και ο επενδυτικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Θάνος Νιφόρος.