Συνέχεια στα επεισόδια με τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς περί «προδοσίας» έδωσε σήμερα από το Βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Βούτση που τον κάλεσε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη διάρκεια ενός εθνικιστικού παραληρήματος, ο κ. Λαγός, θέλησε να δώσει απάντηση στα όσα είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. «Για μας ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και η κυβέρνηση είναι προδοτική γιατί έχει παραχωρήσει τα σύμβολα της πατρίδας μας», είπε ο κ. Λαγός, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου.

  • Βούτσης: «κ.Λαγέ σας αφαιρώ το λόγο»
  • Λαγός: «Γιατί;»
  • Βούτσης: «Είναι ανεπίτρεπτη φρασεολογία»
  • Λαγός: «Είναι η άποψή μου. Δε τα λέω για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Τα έχω με το δοτό υπουργό που παραδίδει τη πατρίδα μας!»

«Δεν είναι θέμα άποψης», αντίτεινε ο κ. Βούτσης μέσα σε σύγχυση και πρόσθεσε με νόημα:

Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας απ’ όσους συστηματικά καταπατούν τη δημοκρατία. Το γνωρίζετε άριστα. Το ότι επιλέξατε εσείς σήμερα να επαναφέρετε τη φρασεολογία περί προδοτών, δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε. Αυτή η φρασεολογία αναφέρετε σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, σε κυβέρνηση που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη. Παρακαλώ να αποχωρήσετε-. Ντροπή!