Επικοινωνιακό πυροτέχνημα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μμιώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σημείωσε πως κάθε φορά που η κυβέρνηση θέλει να περάσει ένα αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, φέρνει ένα πυροτέχνημα, βασιζόμενη στη λογική του καρότου και του μαστίγιου.

Ακόμα, κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως κάνει ότι και οι προηγούμενες και πως η επικείμενη  αξιολόγηση δεν θα είναι η τελευταία, ούτε θα φέρει βάλει τέλος στα μέτρα που θα χρειαστεί να πάρει η χώρα. «Κάθε αξιολόγηση θα συνοδεύονται με νέα μόνιμα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά στο προσφυγικό λέγοντας πως ετοιμάζεται ένας νέος γύρος επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή. «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που αποδέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ που ενισχύει τη δράση της Τουρκίας, τη κλιμάκωση πολέμου και την αύξηση αριθμού των προσφύγων», σημείωσε, υπογραμμίζοντάς πως η κυβέρνηση «συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς της ΕΕ για το προσφυγικό. Πανηγύρισε για αποφάσεις με μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα».