Στη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν για την τροπή που λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο και ο συνδυασμός με τις κοινωνικές αντιδράσεις πιστεύουν πως μπορεί να είναι εκρηκτικός.

Η πεποίθηση που υπάρχει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πως ο κύριος Τσίπρας καθυστερεί σκοπίμως και ίσως να επιδιώκει μια γενναία έξοδο από τα προβλήματα της διακυβέρνησης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ,έτσι όπως έχει σήμερα η κατάσταση δεν πρόκειται να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ και η κυρία Γεννηματά όμως θα μπορούσαν να πουν ένα μεγάλο ναι σε σχηματισμό κυβέρνησης ,υπό την προϋπόθεση πως σε αυτή την κυβέρνηση θα συμμετέχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Η κυρία Γεννηματά επιδιώκει να έχει ξεκάθαρο λόγο, για να μην υπάρχουν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, μιας και η προοπτική συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναστατώσει αρκετά στελέχη. Η αγωνία στο ΠΑΣΟΚ είναι να μην πάει η χώρα σε εκλογές, γιατί σε μιας τέτοια περίπτωση στη Χαριλάου Τρικούπη υπολογίζουν πως ο λογαριασμός θα αυξηθεί για τους Έλληνες πολίτες.

Έτσι πολύ ξεκάθαρα η κυρία Γεννηματά καλεί την κυβέρνηση ,είτε να κυβερνήσει με την πλειοψηφία των 153, είτε ο κύριος Τσίπρας να παραδεχτεί πως δεν μπορεί να κυβερνήσει και να προκύψει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με τη συμμετοχή και της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ .