Έκθετος βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός όταν παρουσίασε στη Βουλή έγγραφο που του έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ένα έγγραφο για την διαδικασία εισαγωγής στο νοσοκομείο ανασφάλιστων πολιτών το οποίο προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο το επίσημο κατά τα λοιπά έγγραφο, δεν είχε επάνω ημερομηνία με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ο Πρωθυπουργός από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για προσπάθεια παραπλάνησης της Βουλής!

Ο πρωθυπουργός διαβάζοντας το έγγραφο εξαπέλυσε επίθεση στον Αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση πως υποχρέωνε τους ανασφάλιστους πολίτες να πληρώνουν στην εφορία το χρέος τους για τα νοσήλια τους.

«Τι λέει, λοιπόν, αυτό το έγγραφο; “Αν δεν είσθε ασφαλισμένος σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα υγείας, κατά την προσέλευσή σας στο Τμήμα Κίνησης θα πρέπει να συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση αποδοχής χρέους” κύριε Μητσοτάκη, “βάσει της οποίας είστε υπεύθυνος…” – λέει στον ανασφάλιστο – “…για την οικονομική τακτοποίηση της νοσηλείας σας. Το κόστος νοσηλείας διαμορφώνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο, βάσει ΦΕΚ που έχει οριστεί για τα δημόσια νοσοκομεία”. Το καταθέτω στα Πρακτικά» είπε ο κ. Τσίπρας και όντως το έπραξε.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους  πρακτικογράφους για να το δει και όταν διεπίστωσε ότι το έγγραφο ήταν, πράγματι, χωρίς ημερομηνία επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για ψέματα και προσπάθεια παραπλάνησης της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος έκανε λόγο για «προσβολή για το Ηράκλειο, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και τους εργαζόμενους που τηρούν τους νόμους, ότι δήθεν ο ανασφάλιστος πολίτης χρειάζεται να πληρώσει και μάλιστα τον βάζουν να υπογράφει, όπως είπε ο πρωθυπουργός». 

Παρά τα όσα έγιναν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για το γεγονός ότι εξέθεσε βαρύτατα τον πρωθυπουργό, προτίμησε να τηρήσει σιγή ιχθύος…