Υπέρ μιας "μεγαλύτερης κυβέρνησης" από την παρούσα Βουλή προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα της χώρας τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

"Λέμε ότι ο κύριος Τσίπρας μπορεί να ψηφίζει τα δύσκολα, αλλά αν μιλάμε σοβαρά για τη χώρα λέμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που αν μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας θα έπρεπε ίσως να συζητήσουμε στη Βουλή για μία μεγαλύτερη κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την εκπεφρασμένη άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση εκτίμησε ότι "αν τεθεί θέμα εθνικό και η ΝΔ μπορεί να αλλάξει άποψη", σημειώνοντας ότι αρκετά στελέχη της " στους διαδρόμους της Βουλής διακρίνουν ότι η χώρα είναι σε μια ακυβερνησία, διακρίνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές άρα κάτι άλλο πρέπει να γίνει".

Τόνισε , ωστόσο, ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. "Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός λέει ότι θέλω 153 χειροκροτητές, να χοροπηδάνε όπως χθες το βράδυ στις καρέκλες τους, λες και είμαστε στο γήπεδο...Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Επειδή η Βουλή χειροκροτεί τον εκάστοτε ηγέτη της δεν σημαίνει ότι ο λαός ξεπερνάει τα προβλήματά του", σημείωσε.