Οι διεργασίες στην κεντροαριστερά είναι διαρκείς. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει ποιοι θα συμμετάσχουν στον νέο εγχείρημα, που φιλοδοξεί να ενώσει όλα τα κόμματα, όλες τις κινήσεις και όλα τα πρόσωπα του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν με αγωνία να δουν πως θα κυλήσει το συνέδριο του Ποταμιού.

Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη θα επιθυμούσε την συνεργασία με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Πολλά στελέχη του Ποταμιού έχουν επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζυμώσεις γίνονται πολλές ωστόσο κεντρική συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς ο κύριος Θεοδωράκης έχει πει αρκετές φορές πως αν το Ποτάμι δεν είναι αυτόνομο τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Στο ΠΑΣΟΚ φιλοδοξούν πως θα αλλάξει η στάση του κυρίου Θεοδωράκη και πως μια συνεργασία και με το Ποτάμι θα δώσει άλλη δυναμική στην προσπάθεια για ενιαίο πόλο στην κεντροαριστερά. Από εκεί και πέρα η κίνηση είναι ανοιχτή σε όλα τα στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ένα πρόσωπο που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός που μετά και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ ,εμφανίζεται δικαιωμένος περιμένει να δει όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν για αυτές τις συνεργασίες και αναμένεται να απαντήσει θετικά στη συμμετοχή του Κινήματος σε αυτή τη διαδικασία. Ενδιαφέρον ξεχωριστό έχει και το ποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του σχήματος ,γιατί και για αυτή τη διαδικασία θα υπάρξει ψηφοφορία από τη βάση.

Η κυρία Γεννηματά σίγουρα θα είναι υποψήφια, ενώ δεν αποκλείεται αν οι συνθήκες το επιτρέπουν να είναι υποψήφιος και ο κύριος Παπανδρέου. Με αγωνία περιμένουν κάποιοι να δουν πως θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.