Συνεχείς συσκέψεις με τους υπουργούς του είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της κρίσιμης αυριανής συνάντησης με τους αγρότες.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού πέρασαν αργά το απόγευμα ο ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να εξετάσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ασφαλιστικό των αγροτών. 

Όπως δημοσίευσε ήδη το newpost.gr ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεδιπλώσει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση και να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομία εξαιτίας του αποκλεισμού κυρίως του τελωνείο στον Εβρο. 

Στην αυριανή συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εκπροσωπηθούν περισσότερα από 60 "μπλόκα", τα περισσότερα από τα οποία είχαν κοινοποιήσει στο Μαξίμου τις προτάσεις τους. 

Μεταξύ αυτών θα εκπροσωπηθούν, τα μπλόκα των Τεμπών, των Μικροθηβών και τηςΘεσσαλονίκης, εκτός των Μαλγάρων, που συντάσσονται με εκείνα της Νίκαιας και του Προμαχώνα, αρνούμενα οποιαδήποτε συζήτηση αν πρώτα δεν αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό.

Αργά το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αγρότες στην αυριανή σύσκεψη εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα προσέλθει η μέγιστη πλειοψηφία. Μάλιστα η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε όταν μερίδα αγροτών ζήτησαν από το Μαξίμου να τους αποστείλει λίστα με τα ονόματα αυτών που θα βρίσκονται στη συνάντηση.