Νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία, είναι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον χαιρετισμό του στην σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απ όλη την Αττική. «Δεν αξίζει στην χώρα μας το δίλημμα «Δεξιός ή αριστερός λαϊκισμός». Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το λαϊκισμό. Δεν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό καθώς τόνισε ότι χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βαθιές τομές και αλλαγές. «Είναι ώρα να αφήσουμε όλοι τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις. Κινήσεις και κόμματα του ευρύτερου χώρου θα πρέπει να το πάρουνε απόφαση και να κάνουν υπερβάσεις. Πριν λίγες μέρες, για να δώσω έμφαση στην αναγκαιότητα αποφασιστικών κινήσεων, πρότεινα να κλειστούμε οι αρχηγοί των κομμάτων και των κινήσεων σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε από εκεί, αν δεν υπάρξει αυτή η μεγάλη Συμπαράταξη, η οποία θα οδηγήσει στην εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητούν οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Σήμερα θα προτείνω να κάνουμε και κάτι άλλο. Να λειτουργήσουμε έτσι ώστε μέσα από την παραγωγή προτάσεων, κειμένων, κατάθεση απόψεων, να βρεθούμε μαζί με την κοινωνία των προοδευτικών πολιτών σε ένα Μέγαρο Ιδεών. Και να μη βγούμε από εκεί αν δεν μετατρέψουμε μαζί τους την αρχή που έγινε τον Σεπτέμβριο με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, σε κάτι πραγματικά καινούργιο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Απευθύνουμε σήμερα ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες. Να δυναμώσουμε και να διευρύνουμε τη συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στα αδιέξοδα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και στον κοινωνικό αυτοματισμό και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Να διαμορφώσουμε ΜΑΖΙ με ανοιχτό διάλογο το νέο Προοδευτικό Σχέδιο για την χώρα και το μέλλον της. Σας καλώ σε μια ευρεία συμπαράταξη. Σε μια μεγάλη συμμαχία. Για να ξανακάνουμε το δημοκρατικό, προοδευτικό, σοσιαλιστικό ρεύμα μια πλειοψηφική πρόταση. Ένα ρεύμα κοινωνικής ευθύνης και ρεαλιστικής προοπτικής».