Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σταύρος Παπασταύρου καταθέτοντας μήνυση και αγωγή για το δημοσίευμα που τον εμφανίζει να περιλαμβάνεται το όνομά του στη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου αναφέρει τα εξής:

«Καταθέτω άμεσα μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας "Κόντρα" και των υπευθύνων της για το σημερινό της άθλιο, υβριστικό και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνομαι στη λίστα Ρηνανίας - Βεστφαλίας (λίστα Μπόργιανς), κάτι το οποίο διαψεύδω κατηγορηματικά!

Είναι εντελώς ψευδές ότι διαθέτω ή διέθετα λογαριασμό σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Ελβετίας, πέραν του εταιρικού λογαριασμού στην HSBC στον οποίο, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, ήμουν πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη και ενός κλειστού μηδενικού λογαριασμού στην ίδια τράπεζα. Θα οδηγήσω στη δικαιοσύνη τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της συνεχιζόμενης στοχοποίησής μου με κατασκευασμένα "στοιχεία" και, τώρα πλέον και με κατασκευασμένες "πληροφορίες".

Θυμίζω ότι το άδικο πρόστιμο που μου επιβλήθηκε βασίστηκε σε ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης αρχείο excel, πάρα τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα στις Αρχές. Αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου με ευρύτερη πολιτική στόχευση. Όσοι τη διακινούν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και θα τους μείνει το στίγμα του συκοφάντη»