current views are: 9

22 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση10:57

Μητσοτάκης στο BBC: Γιατί δεν θα ψηφίσω το ασφαλιστικό – Λαϊκιστής ο Τσίπρας (Βίντεο)

Τους λόγους που η ΝΔ δεν θα στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΒΒC o πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 10:57’

Τους λόγους που η ΝΔ δεν θα στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΒΒC o πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους λόγους που η ΝΔ δεν θα στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΒΒC o πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ΝΔ δεν θα στηρίξει την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού καθώς δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε και πρόσθεσε:
« υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές δαπανών, ενώ δεν θα πρέπει να προχωρήσουν οι αυξήσεις απολαβών δημοσίων υπαλλήλων».

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα κέρδιζα στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας γιατί ήμουν ιδιαίτερα ειλικρινής, ωστόσο, απέδειξα ότι έκαναν λάθος, γιατί ο κόσμος χρειαζόταν τελικά κάτι νέο», πρόσθεσε.

Κατά τη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως υπό την ηγεσία του θα είναι προς το πολιτικό κέντρο. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά το αν θα δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή», σημειώνοντας πως έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. 

«Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός το έκανε αυτό επειδή δεν καταλάβαινε τι υποσχόταν ή επειδή έλεγε συνειδητά ψέματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική, υπογραμμίζοντας πως είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, από τη στιγμή που η ΕΕ δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν.


σχετικα αρθρα