Ως ''καλή βάση διαλόγου'' χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις προτάσεις των αγροτών στην σημερινή τους συνάντηση, τονίζοντας ότι επιθυμεί την δυνατότητα ύπαρξης ενός μόνιμου συμβουλίου με μέλη αγροτών και της κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό χώρο, την ώρα που λίγο πριν την συνομιλία δημιουργήθηκε ένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σε δύο ομάδες αγροτών δεν επετράπη η είσοδος. 

Πρόκειται για την πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων αλλά και για την πανελλήνια ένωση νέων αγροτών, οι οποίοι μίλησαν με σκληρή γλώσσα για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να δουν τον πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσίπρας:

Δεν θέλω να αποφύγω καθόλου τη συζήτηση όμως κάποια στιγμή πρέπει να κουβεντιάσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Είμαι υπέρ του διαλόγου, ο διαλόγος όμως να οδηγεί σε λύσεις. Θέλω να σας προτείνω τη δυνατότητα να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλιο με εκπροσώπους δικούς και από την κυβέρνησης, ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοιποιήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο αγροτικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, μίλησε για ''ανταγωνισμούς'' που υπάρχουν στα ζητήματα εκπροσώπησης των κινημάτων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις. 

Μίλησε, επίσης, για ''ωρίμανση'' του αγροτικού κίνήματος προκειμένου ο αγώνας τους να έχει αποτελέσματα και όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει πολιτική για τους αγρότες χωρίς τις δικές τους πρότασεις, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να λάβουν υπόψη και το γενικότερο πλαίσιο.

Δεν  μπορούμε να χαράξουμε πολιτική χωρίς να λάβουμε τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας πρότασεις. Και οι δικές σας προτάσεις όμως δεν μπορούν να μην λάβουν υπόψη το γενικότερο πλαίσιο.

Στην ίδια συνάντηση, ο πρωθυπουργός μίλησε, επιπρόσθετα για ''καταστροφή του εθνικού πλούτου'' που ξεκίνησε από το 2010, ενώ, όπως τόνισε ''αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση''. 

Κατέληξε, δε, ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι καλή βάση διαλόγου που θα έπρεπε να έχει ξεκίνησει εδώ και πολύ καιρό.

Δείτε το βίντεο:

Η εμπλοκή με δύο ομάδες αγροτών 

Η σημερινή συνάντηση δεν έγινε, πάντως, χωρίς προβλήματα αφού προέκυψε εμπλοκή στην σημερινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, καθώς δύο ομάδες εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα δεν έγιναν δεκτές από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων αλλά και την πανελλήνια ένωση νέων αγροτών, οι οποίοι, ενώ προσήλθαν για συνάντηση με πρωθυπουργό, δεν κατάφεραν τον δουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρώτης:

Καταγγέλουμε την σημερινή συνάντηση γιατί παραφωρα παραβιαζονται τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Είναι πρωτοφανές μια πενταμελής επιτροπή που ήρθε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, όλο αυτό να το αδειάζετε.

 Δεν θα παραστούμε στην συνάντηση, εφόσον δεν παίρνουν μέσα τα άτομα που έχουμε εκλέξει.

Θα συναντηθούμε με τους άλλους αργηγούς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ποιους θέλουν να μπουν μέσα ; Αυτοί που θέλουν εκείνοι;

Δείτε το βίντεο:

Την αντίδρασή της για την απαγόρευση εισόδου στο Μαξίμου εξέφρασε και η Πανελλήνια ένωση νέων αγροτών δια του εκπροσώπου της Θεόδωρου Βασιλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ''πόρτα που βρήκαμε στην προσπάθεια μας για συζήτηση''.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν η ίδια ένωση είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο:

Ενώ συζητήσαμε για τις λύσεις των προβλήμάτων μας με τον Πρόεδρο, βρήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία όταν πήγαμε στον πρωθυπουργό : βρήκαμε πόρτα για να συζητήσουμε και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ.
Τα νέα παιδιά περιμένουν κάποιες κινήσεις. Σήμερα προσπαθήσαμε διάλογο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει διάλογο.Ηρθαμε σήμερα από τα χωράφια μας για διάλογο, δεν το είδαμε όμως αυτό.Μας είπαν ότι δεν ήμασταν στη λίστα των ονομάτων. 

Δείτε το βίντεο: