ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2016, 14:08 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2016, 16:00
Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOG.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc» ήταν η αιχμηρή απάντηση της Συγγρού, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε εκ νέου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσει εάν έχει δηλώσει «εταιρεία της συζύγου του, Μ. Γκραμπόφσκι, στην οποία συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου».

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για τη διαπραγμάτευση, το νέο ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις που έχει προκαλέσει, καθώς και για το προσφυγικό.
 
Χαρακτηριστικά αναφέρει η ΝΔ ότι o ΣΥΡΙΖΑ σέρνει τη χώρα στην καταστροφή, ενώ:
 

  • Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων
  • Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά
  • Όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές
  • Η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα.

 
Χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κήρυκες του διχασμού και λασπολόγους», τονίζοντας ότι:

Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc. Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή.

Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει.
 

Είχε προηγθεί ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία ανέφερε:

Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «αντί απαντήσεων εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο». 

«Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα»: 

  • Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; 
  • Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; 
  • Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;
  • Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη; 

Μετά την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανταπάντηση, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί επί της ''ταμπακιέρας'':

Τα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και αμείλικτα. Αλλά για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς, από τον ίδιο και τη ΝΔ.

Για ποιο λόγο δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης στα ερωτήματα που αυτονόητα τίθενται από τη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου στην εταιρεία της συζύγου του, κ. Γκραμπόφσκι; Για ποιο λόγο το πόθεν έσχες της κ. Γκαμπρόσφκι δεν εμφανίζεται στο δικό του πόθεν έσχες κατά την επίμαχη περίοδο; 

ΑΝ.ΕΛ.: Να μην κουνάει το δάχτυλο ο Μητσοτάκης

Παρέμβαση για το θέμα έκαναν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης αντί να εμφανίζεται ως κήνσορας σαν … “αθώα περιστερά” και να μας κουνά το δάχτυλο, να απαντήσει ευθέως στους Έλληνες πολίτες για ορισμένα καίρια ζητήματα πολιτικής ηθικής που τον αφορούν προσωπικά, όπως τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη με τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ καθώς και για το Πόθεν Έσχες» σημειώνει η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προσθέτει:

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, συμμετείχαν στο Δ.Σ της ίδιας εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών «MG Capital Advisors AE». Τελευταία αποκάλυψη του περιοδικού «Hot Doc» κάνει λόγο για κενά στο Πόθεν Έσχες.

Όπως σημειώνουν οι ΑΝ.ΕΛ., ο «σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας:

  • Η συγκεκριμένη εταιρία είχε αναλάβει εργολαβίες από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
  • Σε ποια φορολογική δήλωση και σε ποιο Πόθεν Έσχες εμφανίζεται η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη;»

«Αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. Όλα στο άπλετο φως. Η διαφάνεια ήταν και παραμένει το ζητούμενο στο δημόσιο βίο της χώρας» καταλήγουν οι ΑΝ.ΕΛ.