current views are: 3

22 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:19

Χρυσόγονος: Είναι θέμα χρόνου να μας κλείσουν τα σύνορα οι ανατολικοί

Για το ενδεχόμενο μιας δραματικής κατάστασης κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. 

 

Δημοσίευση 13:19’

Για το ενδεχόμενο μιας δραματικής κατάστασης κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. 

 

Για το ενδεχόμενο μιας δραματικής κατάστασης κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. 

Μιλώντας στα Παραπολιτικάfm είπε πως «δεν έχουνε «κλείσει» ακόμα για τα καλά τα σύνορα και ιδίως τα σύνορα των Σκοπίων που μας ενδιαφέρουν εμάς, όταν κλείσουν η κατάσταση μπορεί να γίνει δραματική μέσα σε εβδομάδες για να μην πω σε μέρες». 

«Η Ευρώπη για μια ακόμη φορά αποδεικνύει τις εγγενείς αδυναμίες της διότι εδώ πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δυστυχώς δεν μπορούν να το διαχειριστούν ούτε στη μια άκρη του νήματος ούτε στην άλλη. Η μια άκρη του νήματος είναι η Μέση Ανατολή, Συρία , Ιράκ και κατ’ επέκταση και το Αφγανιστάν… Θα μπορούσε η ΕΕ με το μέγεθος που έχει ως οικονομική και πολιτική οντότητα αν μιλούσε με μια φωνή, να επηρεάσει και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και τους Άραβες και τους πάντες προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης ειρηνικής λύσης. Δεν το έχει κάνει και δεν φαίνεται διατιθεμένη να το κάνει. Αν η ΕΕ των 500 εκατομμυρίων που είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος οικονομικός χώρος στον κόσμο μπορούσε να έχει ενιαία εξωτερική πολιτική θα περνούσε σε άλλη τάξη μεγέθους, θα μιλούσαμε για υπερδύναμη…  Αν ήθελαν να σοβαρευτούν θα έπρεπε να αλλάξουν εντελώς τη πολιτική τους απέναντι στην Τουρκία διότι εκείνος ο οποίος επωφελείται από όλη αυτή την κατάσταση και μας παίζει στα δάχτυλά του είναι ο κ. Ερντογάν με το αυταρχικό του καθεστώς. Το χειρότερο είναι ότι δεν χρειάζεται καν να ληφθεί αυτή η απόφαση σε Σύνοδο Κορυφής, μπορεί να τη λάβουν διμερώς οι χώρες του Βίζεγκραντ, που είναι οι «χειρότεροι ανθέλληνες», πρόσθεσε. 

Ο κ. Χρυσόγονος αναφορικά με τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία τόνισε: 

«Ποια γλώσσα θα καταλάβει ο κ. Ερντογάν; Τη γλώσσα των κυρώσεων  ή της απειλής κυρώσεων, και μάλιστα είναι χαρακτηριστικά τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά που  ακολουθούν απέναντι στην Τουρκία και απέναντι στη Ρωσία… Η Ρωσία υποτίθεται ότι υποδαύλιζε τους ρωσόφωνους αυτονομιστές της Ουκρανίας και για αυτό της επέβαλλαν ένα πακέτο από βαριές οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις , η Τουρκία όχι απλώς υποδαυλίζει τους Τουρκμένους αυτονομιστές στη Βόρεια Συρία αλλά και βομβαρδίζει Συριακό έδαφος κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, ενδεχομένως διοχετεύει και οπλισμό στο Ισλαμικό κράτος και όταν τούρκοι δημοσιογράφοι τα αποκάλυψαν αυτά βρέθηκαν στη φυλακή  Και η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα. Υπόσχεται στον κ. Ερντογάν 3 δις, αυτός θέλει περισσότερα δηλαδή αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική!Η λύση θα ήταν μακροπρόθεσμα να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή και βραχυπρόθεσμα να εφαρμόσει η Τουρκία αυτά τα οποία συμφώνησε και υπέγραψε».

 


σχετικα αρθρα