Αν και δεν έχουν αγώνα μεταξύ τους, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού μιλούν και σε κοινό ακροατήριο. Το Ποτάμι το προσεχές Σαββατοκύριακο έχει ένα κρίσιμο συνέδριο, συνέδριο που θα αποφασίσει από την πορεία του κόμματος ως και τον επικεφαλής του που μέχρι τώρα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Οι πιέσεις προς τον κ. Θεοδωράκη και από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό του κόμματος του είναι μεγάλες. Εντός του κόμματος υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως το Ποτάμι πρέπει να πάει είτε προς την κεντροαριστερά και να πει Ναι στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για διάλογο με στόχο να σχηματιστεί κάτι ευρύτερο στο χώρο της κεντροαριστεράς. Παράλληλα, υπάρχει και ανοιχτή συζήτηση που έχει τεθεί και δημοσίως μήπως το Ποτάμι πρέπει να βρει τρόπους συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως εκείνος δεν πρόκειται να εκλεγεί βουλευτής με άλλο κόμμα και πως αν το Ποτάμι πεθάνει και εκείνος θα πεθάνει, ως πολιτικός, μαζί του. Την ίδια ώρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιγε το διάλογο και προσκαλούσε και τον κύριο Θεοδωράκη. Η κυρία Γεννηματά κέρδισε πόντους σε στελέχη ακόμη και του Ποταμιού για αυτή την τοποθέτηση της. Αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικά διαφορετικό από το συνέδριο που θα κάνει το κόμμα του κυρίου Θεοδωράκη το επόμενο διάστημα στελέχη του κόμματος θα αρχίσουν να αποχωρούν προς άλλες κατευθύνσεις αναζητώντας το πολιτικό τους μέλλον σε άλλα κόμματα. 

Πάντως υπάρχουν και εκείνοι που προεξοφλούν πως ο κύριος Θεοδωράκης θα καταφέρει μαεστρικά να αλλάξει την ατζέντα και να την στρέψει κυρίως προς την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης απ όλα τα κόμματα. Αν οι εξελίξεις οδηγήσουν προς τα εκεί είναι βέβαιο πως ο επικεφαλής του Ποταμιού θα καταφέρει να επανασυσπειρώσει το κόμμα του.