Την ανάγκη να επιταχυνθούν πολλά πράγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών ώστε «να είναι πιο αποτελεσματική η εικόνα της διακυβέρνησης» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας κληθείς να απαντήσει αν θα βοηθούσε ένας ανασχηματισμός.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5»  έκανε λόγο για δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης ως τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου, και υπογράμμισε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αρραγής», απαντώντας σε ερώτηση για το αν «είναι εύθραυστη η πλειοψηφία των 153 βουλευτών».

Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με αντιπροσωπεία των αγροτών, είπε ότι «είναι μια κίνηση η οποία μπορεί να διευκολύνει και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών» αλλά ανέφερε ότι  εκεί πρέπει να σταθούν οι ίδιοι οι αγρότες είναι το ζήτημα της ανασυγκρότησης του τομέα, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να έχουν καλύτερες συνθήκες το επόμενο διάστημα, η χώρα να έχει ανάπτυξη και ταυτόχρονα να συμβάλλουν  στο ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι, εξέφρασε από την μια, την διαφωνία του με «μεθοδους οι οποίες δημιουργούν όξυνση», από την άλλη την πεποίθησή του ότι «οι αγωνίες των κοινωνικών ομάδων πρέπει και είναι ανάγκη να εκφράζονται», ενώ πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι αν μέσα σ' αυτές τις κοινωνικές κινητοποιήσεις παρεισφρύουν άλλες ομάδες, αν λειτουργούν ως μοχλός εξυπηρέτησης άλλων πολιτικών συμφερόντων και μιλάω ευθέως και για ακροδεξιά στοιχεία. Όταν αυτό συμβαίνει δεν τους βοηθάει».