Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών για το ασφαλιστικό, με τις δύο πλευρές να προβάλουν τις απόψεις τους και να θέτουν επί τάπητος τις όποιες διαφωνίες που αφορούν κυρίως τον ΟΓΑ, αλλά και την φορολογία. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι οι επαφές τους ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 και συνεχίστηκαν μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ ο φωτογραφικός φακός εντόπισε νωρίτερα εκπροσώπους των αγροτών να έχουν βγει στη βεράντα του Μαξίμου για ένα διάλειμμα, προφανώς, από τις μαραθώνιες συζητήσεις. Ακολουθεί συνάντηση των αγροτών με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός είναι υπέρ του διαλόγου, ενός διαλόγου όμως που να οδηγεί σε λύσεις και πρότεινε την δυνατότητα σχεδιασμού και ύπαρξης ενός μόνιμου συμβουλίου με εκπροσώπους των αγροτών και από την κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο αγροτικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, μίλησε για ''ανταγωνισμούς'' που υπάρχουν στα ζητήματα εκπροσώπησης των κινημάτων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις. 

Έκανε λόγο, επίσης, για ''ωρίμανση'' του αγροτικού κινήματος, προκειμένου ο αγώνας τους να έχει αποτελέσματα και όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει πολιτική για τους αγρότες χωρίς τις δικές τους πρότασεις, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να λάβουν υπόψη και το γενικότερο πλαίσιο.

Στην ίδια συνάντηση, ο πρωθυπουργός μίλησε, επιπρόσθετα για ''καταστροφή του εθνικού πλούτου'' που ξεκίνησε από το 2010, ενώ, όπως τόνισε ''αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση''. 

Κατέληξε, δε, ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι καλή βάση διαλόγου που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό.