Την φημολογία ότι θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχάρντ, προμηνύοντας την απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης και την επάνοδο των επικεφαλής του κουαρτέτου. 
 
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε, μάλιστα, την επιστροφή τους ως ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.
 
Σϋμφωνα με την δήλωση της κ. Μπράιντχαρντ:
 
Τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές.
 
Η επιστροφή τους είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον.
 
Πληροφορίες θέλουν την ομάδα των τεχνικών συμβούλων να έρχεται στην πρωτεύουσα στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν τις επαφές με αξιωματούχους των υπουργείων για ζητήματα όπως τα δημοσιονομικά και το ασφαλιστικό.
 
Θετικό αντίκτυπο, εξάλλου, στην απόφαση των θεσμών να στείλουν τους τεχνικούς συμβούλους έχει και η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες και η έναρξη διαλόγου που πιθανότατα θα σημάνει σύγκλιση των απόψεών τους σε βασικά ζητήματα.