ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών (Βίντεο)

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2016, 19:04 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2016, 22:33
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών στη Συγγρού. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, και αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών στη Συγγρού. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, και αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ

Εκ μέρους των αγροτών ο Γιάννης Παναγής κατήγγειλε την κυβέρνηση για χειραγώγηση και έκανε λόγο για κατάφωρη άπνοια δημοκρατίας ενώ δήλωσε ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν θα φύγει κανείς από τα μπλόκα. «Ευτυχώς γίναμε δεκτοί εδώ και οι 27» σημείωσε για το ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μας υποσχέθηκε μέχρι την Παρασκευή να μας απαντήσει εγγράφως με συγκεκριμένες προτάσεις παρά το γεγονός ότι αυτά ήταν γνωστά».

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ Γ. Κασαπίδης, επεσήμανε ότι έγινε συζήτηση, κατά την οποία, οι παριστάμενοι αγρότες - παραγωγοί ανέπτυξαν αναλυτικά επιμέρους θέματα και ειδικότερα εκείνα που αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και παρέδωσαν γραπτώς τα αιτήματά τους.

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, όσοι από τους εκπροσώπους των αγροτών πήραν το λόγο, επεσήμαναν ότι τα μέτρα που προτείνονται στο ασφαλιστικό - που κατά βάση είναι φορολογικό - αλλά και εκείνα που έρχονται με το καθαρά φορολογικό σχέδιο νόμου, οδηγούν τους αγρότες σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους.

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε να δώσει γραπτές απαντήσεις στα βασικά αιτήματα την ερχόμενη Παρασκευή, με γνώμονα πάντοτε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Κασαπίδης. Ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα επανέλαβε τη βασική του θέση υπέρ της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. και την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης στον αγροτικό τομέα και τόνισε την πάγια θέση του Κόμματος, ότι οι μορφές των κινητοποιήσεών τους δεν θα πρέπει να διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία.