Για προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου της και πολιτικού πλήγματος κατά του συζύγου της, επιφυλασσόμενη για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία απαντά στις καταγγελίες για το πόθεν έσχες, αρνούμενη ότι έχει πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Δημόσιο. Παράλληλη ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρει ότι ''είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περίοδο 2006-2014, ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του''. 

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΝΔ: 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα. Γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006 – 2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες. Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν.

Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος. 

Στην ανακοίνωση της η Μαρέβα Γκραμπόβσκι αναφέρει επίσης ότι το επίμαχο διάστημα, στο οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρει επίσης ότι ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες συμμετείχε στην εταιρεία της, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχε ιδρύσει αλλά όχι  μέτοχος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι:

Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής. Ουδέποτε έχω πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχα ιδρύσει. Δεν ήταν μέτοχος και σε κάθε περίπτωση επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους σήμερα επιδιώκουν να με σπιλώσουν.

Τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου.

Λυπάμαι πραγματικά που εμπλέκομαι σε μια επίθεση που ως μοναδικό στόχο έχει να πλήξει πολιτικά το σύζυγό μου.

Σε κάθε περίπτωση έχω επιφυλαχθεί να προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών μου.

Το θέμα προκάλεσε πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ